17. Mai pølser, grillmat, spekemat og godt drikke til

17. Mai pølser, grillmat, spekemat og godt drikke til

Hva du skal servere på 17. mai? Og hva drikker man egentlig til pølser?

Vi har masse gode tips til hva du kan servere på 17. mai, eller i en deilig mai-helg. Vi slår selvfølgelig et slag for pølser som både kan dampes, stekes og grilles og serveres med masse godt tilbehør. På grillen kan du også kombinere med flere andre lekre kjøttretter og utvide tilbehøret med noen spesialiteter. Ønsker du å servere noe som ikke krever så mye tilberedelse, og kanskje kan stå klart til når dere skal spise, så har vi også et godt utvalg spekemat med det du trenger til. En nylaget eggerøre så blir måltidet komplett og både vårlig og smakfullt.

17. mai-meny med pølser

17. mai-feiring forbinder de fleste med gode wienerpølser. Så hvorfor ikke gi pølsa fest-stemning og servere reker i majones, syltet løk, løkkompott, revet cheddar og fransk potetsalat sammen med nybakte pølsebrød, ketchup og sennep med litt ekstra smak? Med godt drikke i et stettglass blir fest-følelsen komplett!

Utvider du menyen til å inkludere grilling kan vi friste med pølser som Ramsløkspølse, Thüringer, Glommapølse, Pepperonigrill, Bondekonas stekepølse, Lammepølse, Chili & Cheddar i tillegg til de klassiske grillpølse, ostepølse, bacongrill og Rosenberger. Vi har hjemmelaget potetsalat, brokkolisalat og mange ulike sennep som passer til.

 

Så hva drikker man egentlig til pølsene?

Pølse og pils er en klassisk kombinasjon, men det passer også veldig godt med bobler til en festdag med pølser. Prøv en god crémant eller aller helst en champagne til! Ønsker du alkoholfritt passer en alkoholfri pils eller en god limonade. For ytterligere tips om drikke til pølser kan du lese mer her om hva Vinmonopolet har av tips til menyen

Grillmat

Skal du grille vil vi i tillegg til alle pølsene anbefale noe klassiske kjøttvarianter som alltid slår an: spareribs i barbeque-marinade, entrecote i pepper og paprika, sommerkoteletter og grillspyd i fler varianter. Vi har også rullet maiskolber i parmesan og maldonsalt og laget deilige smør med både krydder, urter og hvitløk.

Spekemat

Når du har behov for å gjøre maten ferdig litt i forkant, kan vi absolutt anbefale spekemat. En smakfull meny kan bestå av spekeskinke, fenalår, morrpølse, salami og dyrekjøtt og hvis du vil gi menyen et litt mer kontinentalt preg har vi både serrano og italienske salami. Som tilbehør kan vi anbefale husets potetsalat, fransk potetsalat, brokkolisalat, eggesalat, melon, flatbrød fra Skreppa, rømme og godt smør. Ønsker du eggerøre lager du det enkelt selv av noen ferske og ekstra smakfulle egg fra Hauger gård.

Flotte farger, gode vårlige smaker og noe de aller aller fleste liker veldig godt!

Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god feiring av dagen!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.