Pølsemakeriet

Pølser- vårt håndverk!

I eget pølsemakeri produserer vi våre egne pølser. Her finner du er godt utvalg av spennende og veldig gode pølser du kan nyte fra termos, på grillen, fra stekepanne eller kjele. Med godt tilbehør får du et deilig måltid!

Når du står i butikken kan du titte inn i pølsemakeriet vårt gjennom et innvendig vindu. Her ser du pølsemakeren som kverner deiger, tilsetter krydder, kjører farse, stopper farse i tarm og røyker pølsene.

I tillegg til egne pølser lager vi også pølser på bestilling.

Det er pølsene våre vi er aller mest kjent for og for mange finnes det ingen alternativer til ei skikkelig god Rosenbergpølse. Prøv du også – vi lover deg en god matopplevelse!

Her er litt om de forskjellige pølsene våre:

Rosenberwiener & Gullwiener 
er våre to typer wiener. Gullwiener har tidligere vunnet gull i Kjøtt-NM.

Innholdet i pølsene er like, det er skinnet som utgjør forskjellen.

Grillpølse, Rosenberger, Ostepølse og Mexicogrill
har alle samme grunnoppskrift.
Rosenbergeren er en større og mer krydret pølsevariant, ostepølse er tilsatt ost, mens mexicogrill er tilsatt bacon, og det samme krydderet som Rosenberger.

Thüringer
Thüringer er en klassisk og knallgod tysk krydderpølse

Bondekonas stekepølse består hovedsaklig av svinekjøtt og krydder. Den er grovkvernet og ren i smaken.

Pepperonigrill
er også grovkvernet som bondekona men har også storfekjøtt.
Denne har en ganske sterk krydderblanding.

Ramsløkpølse er en knallgod krydderpølse med smak av ramsløk. Denne pølsa tok vi NM-bronse på i 2012.

Glommapølse
er en urøkt, kokt pølse i fåretarm med smak av karve. Den ble
funnet opp dagen før NM en gang for mange år siden, og vant sølv.

Lammepølse med smak av urter, hvitløk og fennikel

Chili & Cheddar er litt hot, avrundet med den milde smaken av cheddar.

Røkt kjøttpølse
Røkt kjøttpølse er en god middagspølse basert på wieneroppskriften vår.

Lillestrømpølse 
Dette er en spennende og smakfull pølse laget i anledning kommunesammenslåing. Med svinekjøtt, blåmuggost, tyttebær og pære overrasker den med smaker som passer veldig godt sammen.

Til jul lager vi også Julepølse, Sosisser & Skranglepølser.

Allergener: Bondekonas stekepølse og Pepperonigrill er helt melkefrie pølser. Øvrige pølser inneholder fersk melk. Alle pølsene med unntak av julepølse og sosisser er glutenfrie. Som stivelse bruker vi potetmel og alle pølsene inneholder muskatnøtt. Chili & Cheddar, Bondekona stekepølse og Lillestrømpølse er rene svinepølser. Øvrige pølser lages også med storfekjøtt.

Har du spesielle behov? Ta kontakt så ser vi på hvilke muligheter vi har!