Kurs på Rosenberg

Kursoversikt

På Rosenberg er vi folk med fagbrev og kunnskap innen pølseproduksjon, kjøttskjæring, matlagning, selskapsmat og servering. Vi lærer gjerne bort det vi kan og legger tilrette for både opplæring i bedriften og kurs for deg som vil lære mer.

Vi gjennomfører enkle demonstrasjoner med tilskuere utenfor disken, vi holder foredrag ved spisebordet vårt hvor gjestene får noe godt i glasset og vi kan invitere inn på kjøkkenet til felles matlagning.

Patering av lam

Lammesesongen strekker seg fra slutten av august til oktober og i denne perioden parterer vi mye lam. Fra bak kjøttdisken viser vi hvordan man parterer lam og forteller samtidig om hva man kan bruke de ulike stykningsdelene til. Kursdeltakerne kan sitte og stå ved kjøttdisken og vi serverer gjerne noe i glasset også. Ved mindre grupper kan vi legge opp til at man selv får prøve å skjære.

Ansvarlig kjøttskjærer: Camilla Holand

Pølsekurs

Tor er en “god gammeldags” pølsemaker og han oser av kunnskap! Han viser gjerne hvordan han lager de beste pølsene og inviterer deg med inn i pølsemakeriet. Med fire pølsestoppere kan kursdeltakerne selv være med og lage pølser og vi lærer bort om blandingsforhold, krydder og teknikker for et godt resultat. Kurset passer godt for 8 deltakere, men vi kan også organisere med andre aktiviteter slik at flere kan få prøve å lage pølser.

Pølsene koker og røyker vi slik at de kan hentes i butikken dagen etter.

Ansvarlig pølsemaker: Tor Gulbæk

Selskap og servering

For deg som ønsker tips til gjennomføring av ditt selskap og høre våre erfaringer. Det handler om å gi arrangementet et løft og skape en ramme. Når man inviterer til selskap så er det ofte fordi man ønsker å markere noe eller skape noe. Da er det fint å ha noen verktøy som gjør at du lykkes. Og vi viser deg hvordan du skal lykkes med enkle grep!

Ansvarlig kokk: Cesilie Sæbø

Kurs og foredraget kan kombineres med omvisning på Rosenberg, historien bak, et måltid ved kjøkkenbordet, noe godt i glasset, smaksprøver med mer. Vi kan også tilpasse kurs for tema, for eksemepl partere gris til jul.

Antall personer:

  • minimum 5
  • anbefalt ved deltakelse i produksjon 8 personer
  • max 2 grupper a 8 personer

Priser:

Se oversikt