Ett år i Lillestrøm!

Ett år i Lillestrøm!

Den 8. november 2017 sto vi spente og nervøse på kjøkkenet i Kanalveien 8. Vi samlet oss der for en liten «pep-talk» før vi skulle ut og åpne dørene for første gang. Som kollegaer var vi ganske ferske, vi hadde bare kjent hverandre en drøy uke. Stemningen var god, men nervene var påtagelig tilstede.

Utenfor de store vinduene våre hadde det samlet seg en fantastisk stor folkemengde. Det var en onsdag midt i arbeidstiden til de fleste, og omgivelsene våre var en byggeplass. Allikevel var det mange som hadde funnet veien til oss. Blant dem var to ordførere; Flæten fra Skedsmo og Skoglund fra Fet, som representerte vår fortid og vår fremtid. Stafettpølsa ble sendt videre.

Nå legger vi bak oss et år med mye læring og tilpasninger. Før påske begynte vi å produsere pølser i pølsemakeriet. Og vi var vel et stykke ut i mai før produksjonen virkelig var etablert.

I denne perioden har vi også startet opp med servering. Dette fikk virkelig fotfeste i forbindelse med Byfesten, hvor vi på Lillestrøm Syd fikk en egen scene rett utenfor døra. Da serverte vi pølser og tapas med godt drikke til. Det har etablert seg noen stamgjester, som elektrikerene som jubler når vi byr på Søtpotetfries, og herrene som møtes til pølse og kaffe/te etter trening. Og foreløpig er det Fårikål som har slått best an som Dagens Middag. Når vi denne uken lanserte Dagens Lunsj også, kan det se ut som onsdagene med Egg&Bacon på menyen blir en travel dag.

Vi ser tilbake på en sommer hvor vi måtte tenke litt alternativt, da grillforbudet kom. Vi har vært på messe og truffet nye leverandører av spennende tørrvarer, sauser og krydre som du nå finner i hyllene våre. Og vi har knyttet kontakt med lokale bønder som gjerne vil levere slakt hos oss. Noe tar vi inn for å selge i disken, noe skjærer vi ned, foredler og returnerer til bonden som selger direkte til sine kunder.

Å jobbe i en god, gammel slakterbutikk er utrolig spennende. Vi er så heldige å få lov til å stå og formidle faget vårt til kunnskapstørste kunder, diskutere teknikker med hobbykokker og å lære glemte ferdigheter av ekte husmødre. Matfaget er stort og under konstant utvikling, så vi går aldri lei. Det er alltids en stykningsdel eller tilberedningsmetode vi ennå ikke har testet ut.

Vi setter stor pris på den varme velkomsten vi har fått av Lillestrømlingene, og på Fetsokningene som har funnet oss igjen i nye lokaler. Når vi nå runder av det første året i Lillestrøm, går vi samtidig inn i vår morsomste og mest slitsomme sesong. Det vil bli kaos, men vi skal sørge for at det blir velorganisert kaos. Vi gleder oss – til jul, og til å utvikles oss videre i Lillestrøm.

julegjeng 2017

Hilsen Cesilie og CamillaLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.