Lammesesong

Lammesesong

Høst er lammesesong og andre uken i september pleier de første lammene å ligge i kjøttdisken. Vi henter lammene hos to slakterier og de har i hovedsak beitet på Romerike og i Østfold. Lam i Norge har gode beiteforhold og er regnet blant det beste lammekjøttet i verden. Norsk lammekjøtt er av meget god kvalitet!

Helt lam  Mange av våre kunder bestiller like godt et helt lam til fryseren. Vi grovparterer eller findeler etter ønske og man har godt lammekjøtt til mange gode måltider gjennom vinteren. Lam egner seg veldig godt for fryseren og har fint 12 måneder holdbarhet.

Hvis man ønsker å sikre seg av årets ferske lam, og bestille et helt, kan vi dele lammet etter ønske:

  • fårikålkjøtt av frampart
  • bog, hele eller i skiver (2)
  • hel sadel (1), koteletter, carré (2) eller ytrefilet (2) og indrefilet (2)
  • lammelår (2), helt med ben, skivet eller utbeinet og surret til stek
  • lammeskank (2)

Skal du ha koteletter vil vi anbefale deg å ikke ta ut indrefileten da de gjør seg godt på koteletten og er veldig små. Bog og lår kan man velge om man for eksempel ønsker én skivet og én hel, om man vil beine ut ett lår til surret stek og ha det andre helt. Skankene kan man velge om man ønsker å ta av først.

Bruk av ulike stykningsdeler  Lammeskank egner seg meget godt til langtidstilberedning. Lammelår er godt både som grytekjøtt, stek, som ekstra kjøttfylt fårikålkjøtt, eller marinert og stekt i skiver. Bog brukes som fårikålkjøtt, til fyll i lammerull og som grytekjøtt hvor gryta skal koke en stund. Til deg som ønsker å kverne lammekjøtt til deig kan man beine ut fårikålkjøttet og eventuelt tilsette litt bog.

Fårikålkjøttet er hentet fra nakke og bryst. Men kjøper du ferdig fårikålkjøtt på Rosenberg har vi også lagt til bog for en mer kjøttfull opplevelse.

Fårikålens lille festdag Vi har stort fokus på lam i september med “fårikålens lille festdag” hver torsdag. Da serverer vi rykende varm fårikål for å spise i butikken, eller ta med hjem. Vi har fårikål-konkurranse på Instagram og vi har ferskt lam i disken så langt det rekker!

4cffa2495aecc6753f250600-717749Endret

Bilde: matprat.noLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.