Spareribs – snadder på grillen!

Spareribs – snadder på grillen!

Spareribs, baby back ribs, rub, bbq marinade og bbq saus- forstå det den som kan!

Det er mange måter å lage spareribs på: kok den i cola, røyk den i en smoker, grill den på gass eller kull eller langtidsstek den i ovnen. Den kan rubbes, marineres, saltes, serveres med saus, spises med bestikk eller med fingrene. Her er mulighetene uendelige og det er tid, interesse og sulten som bestemmer hva du skal gjøre.

Spareribs er ribbena til grisen og det er baby back ribs som er den mest vanlige å bruke. Denne er kuttet der hvor ribbena treffer ryggraden og dette er den lengste remsen.

Vi pleier å rå-marinere spareribs for en rask vei til grillen. Da ligger den lenge på grillen for å bli mør, gjerne på indirekte varme for at marinaden ikke skal bli brent.

En annen veldig vanlig tilberedning er å rubbe den før steking og servere med bbq-saus på etter grillingen. En rub er rett og slett et grillkrydder som du har på spareribs’en før du steker. Gni krydderet inn og rist av det overflødige. Vi vil anbefale deg å langtidssteke spareribsen i ovn eller i en smoker i noen timer, slik at den blir ordentlig mør, da faller kjøttet av benet. Ved lav varme i ovnen kan du gi den noen minutter på grillen for en god grillet overflate før servering.

Både rub og bbq-saus kan du lage etter egen smak og lyst. Du finner uendelig mange oppskrifter på nett som du kan bruke som inspirasjon. Så smaker du deg frem til den rubben og sausen som du liker best! God apetitt!

 

Bildet er lånt av matprat.noLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.