Trendy burger

Trendy burger
I år er det hamburgerens år. Du ser det i aviser, du ser det i markedsføringen til de store matbutikkene og du ser det i lanseringen av nye hamburgerspisesteder. «Alle» har lyst på burger! I slutten av januar nådde hamburgertrenden også Lillestrøm. Da åpnet Raus i Storgata. Vi har testet burgerne deres og kan trygt anbefale deg en tur innom!
Hamburger er sommermat og fungerer godt både på grillen og i stekepannen. Du kan derfor sette hamburger på ukemenyen din uten å bekymre deg for været. Vi vil absolutt anbefale deg å lage hamburgeren din selv- det er enklere enn du tror! Ha kjøttdeig i en bolle og kna inn salt. Bland så inn pepper og vann, forme deigen til en ball og press den ut på litt plastfolie med noen dråper vann. Den stekes i noen minutter på hver side.
Oppskrift:
400 gr kjøttdeig
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 dl vann
Kjøttdeig som produseres i Norge er i hovedsak produsert av norsk kjøtt. Men den kvernes gjerne fra fryst vare og den gasspakkes for lang holdbarhet. Dette gjør at den taper seg i kvalitet ved at den holder dårligere på væsken. Vi vil derfor anbefale deg å handle kjøttdeig i en ferskvaredisk hvor de kverner fersk kjøttdeigen på stedet. Liker du i tillegg å ha kjøttdeig i fryseren din vil vi absolutt råde deg til å kjøpe den nykvernet.
Kverner du kjøttdeigen hjemme kan du godt velge høyrygg eller entrecote. Kjøttdeig har normat 14 % fett, høyrygg ca 9 % fett og entrecote omtrent det samme som kjøttdeig. Vi vil fraråde deg å bruke karbonadedeig da den er mager og vil gi et tørrere produkt med mindre smak.
Syntes du det er mange ingredienser for å sette sammen en burger?
La meg forenkle det litt for deg. Kjøp:
 • kjøttdeig
 • salat
 • tomat
 • løk 
Hjemme regner jeg med at du allerede har:
 • et godt brød etter frokost
 • majones
 • ketchup
 • salt
 • pepper
Kanskje har du også sylteagurk og hvitost? 
Dette danner grunnlaget for en enkel og god burger.
Har du nå tid og mulighet kan du oppgradere burgeren med å smaksette burgeren med for eksempel tabasco, worchester saus, ketjap manis, løk og urter. Du kan bytte ut vanlig kjøttdeig med kvernet høyrygg eller entrecote og du kan bake hamburgerbrødet selv. Du kan bruke mer smaksrike oster; både cheddar og blåmuggost er veldig godt på!
Og vil du ha oppskriften på verdens enkleste hamburgerdressing?
Rør sammen
 • 1 del majones
 • 1 del ketchup

– tada!

Rist nederste brød i ovn, på grillen eller i brødrister før du legger den på tallerken. Mens burgeren steker ferdig i pannen har du dressing på brødet, så salat, tomat, løk og sylteagurk. Når burgeren er snudd kan du legg på ost slik at den smelter litt. Nå kan du riste topp-brødet. Så er det bare å legge burger og brød på toppen og stikk gjerne et trespyd igjennom for god balanse! Har du tid og lyst er det ikke noe i veien for å servere pommes frittes, råstekte båtpoteter eller søtpotet-frittes til. God apetitt!
Hilsen Cesilie, faglært kokk

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.