Pølsemakeri blir iskremfabrikk!

Pølsemakeri blir iskremfabrikk!

Pressemelding: Mandag lanserer Rosenberg egen iskrem!

Rosenberg utvider nå sortimentet til å inkludere iskrem fra eget pølsemakeri.

Det er alltid spennende å starte nytt konsept og det var spenstige investeringer som skulle til for å starte pølsemakeri i Lillestrøm. Da jentene åpnet butikken 8. november 2017 var det lagt i flere millioner kroner for å realisere butikken og ikke minst eget pølsemakeri.

Pølsemakeriet ble lagt ned året før jentene overtok bedriften etter Dan Rosenberg i Fetsund i 2006, så det var viktig å få tilbake hjertet i bedriften. De var derfor aldri i tvil om at pølsemakeri måtte på plass i ny butikk. Men med høye investeringer krever det også en høy produksjon og det har vært behov for en idedugnad for å få utnyttet maskinparken som er satt inn. De lanserer derfor nå iskrem fra eget pølsemakeri!

Med smaker som asiatisk ribbe, karamellisert bacon, karve & lakris og røkt jordbæris vil de treffe et nytt publikum og tilby Lillestrøm noe helt unikt.

Innebar store investeringer
Med en røykovnen til nærmere 1 million kroner, kvern, hakke, pølsestopper og annet utstyr sier det seg selv at det krever en relativt stor omsetning for å kunne forsvare investeringen. “Når vi nå har fått pølsemakeriet i full drift ser vi at det er ledig kapasitet”, sier Camilla Holand, driftsansvarlig og en av eierne. Hvordan kunne vi utnytte dette?

Etter en lengre ideutveksling ble Camilla sin mangeårige drøm om egen iskremfabrikk lagt å bordet og etterhvert som vi jobbet med ideen fremstod dette mer og mer riktig. De har tidligere eksperimentert med å produsere ismasse i hakken, noe som har gitt et ekstra luftig og kremete resultat.

Når de produserer farse i så store maskiner stiller det ekstra krav til nedkjøling og har derfor investert i en stor ismaskin som produserer flak-is. Når man tilsetter denne flak-isen i fløteblandingen, og samtidig kjører hakken for full maskin, skjer det nærmest noe magisk i hakken.

“Samtidig sitter vi på høy kunnskap innen smaksetting og vi gleder oss nå til å kunne kombinere klassiske is-smaker med krydder fra eget krydderlager. Jordbæris med pepper er en klassiker. Ramsløk derimot har vi ikke klart å kombinere helt enda.”

Begrenset med frysekapasitet
I samtaler med eiendomssjefen i Obos (Terje Arnesen) viser det seg at Obos satt på uutnyttede lokaler i midten av bygget, lokaler som grenser til Rosenberg sine. Obos syntes denne utvidelsen var meget interessant og har derfor gitt en meget prisgunstig avtale på leie av plass til ekstra fryserom. Så nå er det bygget inn et 30 m2 stort fryseri i bakkant av pølsemakeriet.

I samarbeid med designere hos Norengros har de fått utviklet egen emballasje og sammen med nye smaker vil denne bli å se og smake under lanseringsfesten mandag.IMG_6889

Mandag vil kundene få prøve de første smakene fra iskremfabrikken/pølsemakeriet. Einar, faglært kokk, jobber på spreng i produksjonen for å få ferdig alle smakene til lanseringsdagen. Her prøver han ut fløteis med spinat.

Men de jobber også med andre smaker som:

– jordbær & pepper

– røkt eggeplomme

– Hawaiiis med thousand island

– pestois

Daglig leder Cesilie Sæbø ser frem til en ny suksess i Lillestrøm!

Iskrembilde: http://www.matprat.noLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.