Er det lov til å grille?

Er det lov til å grille?

Denne vår og sommeren har vi opplevd noe uvanlig – vi har hatt grillforbud i egen hage! Tidligere meldte Nedre Romerike brann- og redningsvesen om at brannfaren var stor ved bruk av ild og at de i tillegg til forbud mot åpen flamme i nærhet til skog, også måtte gi et forbud mot åpen flamme i egen hage.

Heldigvis kom det regnevær og vi kunne igjen tenne grillen når solen tittet frem!

Men nå har den strålt i mot oss i lang tid og vi opplever fantastisk varme. Dagene blir lange og late og enkelheten ved grilling frister hver eneste dag. Vi fyrer opp med kull og gass og griller fantastiske pølser, biffer, grønnsaker og mye annet godt. Men har vi fremdeles lov til det?

Nedre Romerike brann- og redningsvesen melder nå om totalforbud mot åpen ild i, eller nært skog og mark. Skogbrannindeksen viser økende skogbrannfare i vårt område. Forbudet gjelder altså nært skog og mark, og det gjelder også faste bål- og grillplasser, inkludert bruk av engangsgrill, propanapparater, gassgriller, grillpanner og liknende.

Forbudet skal vi ta alvorlig. Men det er altså lov til å grille i egen hage!

Ta noen forholdsregler når du griller:

Ha grillen i god avstand til bygninger, busker o.l.

Forlat aldri grillen

Hold grillen ren

Ha vann tilgjengelig

Ha lokket lett tilgjengelig

La kullet kjøle seg helt ned før den tømmes

Gjør en inspeksjon av gassgrillen før bruk; kobling og gassbeholder

Da gjenstår det bare å ønske alle en strålende grill-sommer og at dere unner dere masse gode råvarer – enkelt eller komplisert, grillen gir alle muligheter!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.