Høsten er magisk…

Høsten er magisk…

…for oss som lager mat!

Er du en som plukker sopp i skogen? Som har sanket tyttebær for å ha gjennom vinteren? Kanskje du har pærer i hagen? Har du laget eplekake på nedfallsfrukten naboen ikke har tid til å plukke? Kanskje er du jeger som har sikret deg vilt til fryseren. Eller ønsker du deg et helt lam, delt opp for å kunne ta opp til en spesiell anledning?

Hos oss kommer det inn ferske norske grønnsaker som vi lager mat av, lokale gårder leverer sine dyr, viltleverandøren vår ringer om ferske ryper vi bare må ta inn akkurat nå! Vi tørker tyttebær til Lillestrømpølsa, og Camilla plukker pærer i hagen sin på Sørumsand. Så kokkehjertet banker litt ekstra i denne perioden av året! Jeg håper du også finner samme matglede som meg akkurat nå.

Nå kan vi by på et par lokale spesialiteter; lam av Gammelnorsk Spælsau og økologisk kalv.

Lammene kommer fra Sluppen gård i Trøgstad. Gammelnorsk Spælsau smaker annerledes enn annet lammekjøtt, med en anelse viltpreg. Fantastisk!

Kalven kommer fra Nes gård i Ytre Enebakk, og er kjøttfulle som en følge av en høy andel Charolaise (kjøttferase) i genene. Gården drives økologisk, og kjøttet er Debio-godkjent.

I disken ligger det nå også ferske Tiur klar til å ribbes og parteres. Dette er en skikkelig høst-juvel!

Ta vare på de fantastiske råvarene som er ferske nettopp nå, slik at du kan nyte dem i lang tid fremover. Vilt, lam, fugl, grønnsaker, frukt fra hagen og bærene i skogen. Saft, sylt, tørk, hermetiser eller frys ned. Det er nå det gjelder!

Da gjenstår det bare å ønske alle sammen en videre riktig god og smakfull høst!

Cesilie Sæbø, kokk, og Camilla butikkslakter sin storesøster

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.