Kjøtt til deg fra den norske bonden

Kjøtt til deg fra den norske bonden

I slakterbutikken Rosenberg får du ekte lokalmat fra eget pølsemakeri og kjøkken, og i disken finner du slaktervarer og delikatesser av høy kvalitet. Bak disken finner du fagfolk. Hos oss jobber både kokker, butikkslakter og pølsemaker.

Vi skulle gjerne gått rett til bonden og sagt «i dag trenger vi en gris». Men så enkelt er det ikke. Med jevne mellomrom opplever vi at noen tror kua står bak i lokalet vårt og venter på å bli slaktet. Det gjør den ikke. For å sikre at maten er trygg, krever regelverket blant annet at slakting skal skje i godkjente slakteri og alt kjøtt som omsettes skal være kontrollert og godkjent av Mattilsynet. Disse slakteriene skjærer ned og fordeler kjøttet i forhold til etterspørsel.
Vi får storfekjøtt fra Furuseth slakteri på Dal og svinekjøtt fra Brødrene Ringstad i Rakkestad. Det er disse som kan levere så lokalt kjøtt som mulig til oss, men vi tar også kjøtt fra Nortura i Tønsberg som har levert bondens kjøtt til Rosenberg i generasjoner. Innimellom kommer bonden rett til oss med dyr han har et spesielt forhold til, men leverer da via disse slakteriene.

Etter spørsmål fra våre kunder tar vi også inn kjøtt fra for eksempel USA, Australia, Japan og New Zealand. Dette kan være spesielle raser, stykningsdeler eller for eksempel gressforede dyr. Dette kjøttet vil du finne merket med opprinnelsesland i disken.

Vi stiller krav til våre leverandører om kvalitet og vi tilbyr i all hovedsak norsk kjøtt. Vi tilbyr og produserer i stor grad av kjøtt fra gårder rundt i vårt distrikt, altså så lokalt som mulig. Kvalitet, marmorering, tilstand på stykningsdeler og smak forteller oss mye om hvordan dyret har hatt det. Vi tror på kvalitet mot kvantitet og jobber for best mulig matglede! Pølser, pålegg, kjøttkakevarianter, kjøttpudding og ferdigretter lager vi her hos hos oss i Lillestrøm og dette er ekte lokalmat – velkommen!

Bilde: CW Foto