Vår Julefarse og Julemedisterkaker er laget på en god gammel oppskrift. Til jul er farsen ekstra grov og ekstra krydret og vi steker mange hundre kilo medisterkaker før julaften. Ønsker du å steke disse selv har vi tilbud på 5 kg julefarse. Sett av litt ekstra tid en søndag hvor du steker opp både til frys og til søndagsmiddagen. Kakene kan du ta opp lille julaften før du varmer de opp i panne eller stekeovn julaften og serverer.
Tynnribbe har normalt fire dager holdbarhet, men hvis den ikke er alt for stor kan vi vakuumpakke slik at den har 10 dager holdbarhet. Eller du kan fryse den og tine i kjøleskapet noen dager før. Ribben bør krydres med salt og pepper to dager før den stekes.
Tynnribbe er kvotebelagt- grisen produserer ikke bare tynnribbe, den har mange andre flotte stykningsdeler som vi også skal spise, og for å unngå overproduksjon av andre stykningsdeler, er det en begrensning på hvor mye gris som kan slaktes til jul. Det har derfor alltid vært noe begrenset tilgang på fersk tynnribbe.
Vi styrker utvalget vårt med Hampshire-ribbe fra Trøndelag, en meget smakfull variant vi har hatt stor suksess med. Og i Dry Age-skapet vil du finne tørrmodnet ribbe for den som vil ha en enda mer spesiell smaksopplevelse.
Julepølsene våre er mange. Den mest populære er den klassiske Julepølsa som er laget med litt kavring. Den deles gjerne i 4-6 biter og brunes i panne. Dette kan du gjøre dagen før og så varme den i stekeovnen før servering. Av samme oppskrift lager vi også Sosisser. Dette er små julepølser spesielt populære hos barna. En stor tradisjon er også Skranglepølsa som er en innmatpølse og en ekte lokal matskatt. Vollakorven er vår lokale variant av Vossakorv og en ekte medaljevinner som man tradisjonelt serverer med pinnekjøttet. Til pinnekjøttet velger også mange Bondekonas spekepølse. Mange sverger også til Glommapølsa som er en fantastisk god pølse med karve servert til juleribba. Det er bare å glede seg!
Pinnekjøttet er det fantastiske gode vi alltid har fått fra Smedstuen Gård. Her kan man velge røkt eller urøkt, hele eller halve pinner.
Fra vårt kjøkken får du også hjemmelaget surkål, rødkål, julesaus, kålrotstappe og rørt tyttebærsyltetøy. Så må du ikke glemme hjemmelagde varianter som hvitløkspate, leverpostei, skagenrøre, karbonader og masse annet godt, klart til servering på julefrokost eller til julekoldtbordet i romjulen!
Mengdeberegning:
Tynnribbe: 350 g pr person. Inkludert julefrokost beregne 500 g.
Julepølse: 2,5 pers pr ring. Skranglepølse: 1-2 pers pr snabb.
Sosisser: 50-100g pr pers. Medisterkaker: 2 stk/pers.
Farse: 100-150 g/pers
Pinnekjøtt: 350-500g/pers
Pølse til pinnekjøtt: 100g/pers
Smalahove: 1/2 hode/pers
- Tynnribbe
- Tynnribbe Hampshire
- Tynnribbe tørrmodnet
- Familieribbe
- Juleskinke, fersk, saltet, røkt og saltet, sukkersaltet, med og uten ben og med eller utensvor
- Julepølser
- Skranglepølse/innmatpølse
- Sosisser
- Glommapølse
- Medisterkaker
- Julefarse
- Surkål & rødkål
- Ribbefett
- Tyttebærsyltetøy
- Pinnekjøtt av lam, røkt & urøkt
- Urøkt
- Vollakorv
- Vossakorv
- Bondekonas stekepølse
- Smalahove
- Kålrotstappe
- Rakfisk
- Dansk kamstek
- Porchetta
- Julesylte
- Okserull
- Lammerull
- Ribberull
- Julepostei
- Syltelabber